Rode Kruis Ziekenhuis - Adviseur verpleegkundige en medisch ondersteunende opleidingen
Overslaan naar content

Adviseur verpleegkundige en medisch ondersteunende opleidingen

Hybride
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Leren en werken

Werken bij het RKZ

Adviseur verpleegkundige en medisch ondersteunende opleidingen

I never teach I only attempt to provide the conditions in which they learn

Albert Einstein
Spreekt deze quote jou aan?


De afdeling Opleiding en Ontwikkeling (O&O) van het Rode kruis Ziekenhuis zoekt versterking

Opleidingsadviseur

28-32 uur

Enthousiast, gemotiveerd en leergierig


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Dit is jouw baan:

Samen met collega’s van het team Opleiden & Ontwikkelen (O&O), de praktijkopleiders en werkbegeleiders werk jij aan het optimaliseren van RKZ als praktijkleersplaats voor verpleegkundige- en medisch ondersteunende opleidingen.

Jouw dag/werk bestaat uit het

 • Leiden van projecten zoals de uitrol van CZO flex (next level!) en het vergoten van de opleidingscapaciteit in RKZ.
 • Ondersteunen van praktijkopleiders bij het optimaliseren van het leerklimaat op hun afdeling. Door bijvoorbeeld bijeenkomsten voor praktijkopleiders te organiseren en vorm te geven. Door met hen te sparren over de mogelijkheden om het opleiden op hun afdeling te verbeteren en door het palet aan mogelijkheden daarin te vergroten. Door praktijkopleiders te coachen op de ontwikkeling van hun competenties.
 • Afstemmen met de opleidingsinstituten en opleidingspartners over de inhoud van de opleidingen en de planning en het aanbod van stage- of opleidingsplaatsen.
 • Uitvoering geven aan de werving en selectie van nieuwe studenten, samen met onze recruiter en HR-adviseurs.
 • Meten van de kwaliteit van het opleiden in de praktijk en het uitvoeren van verbeteracties.
 • Samenwerken met administratieve ondersteuners van onze HR-Backoffice om alle processen rondom on boarding en de afronding van stage- of leerarbeidsovereenkomst te stroomlijnen.

Het team O&O verwelkomt graag een Opleidingscoördinator in haar midden. Opleiden en ontwikkelen is een speerpunt binnen het RKZ. Wij hebben grote plannen en nog meer wensen met betrekking tot het opleiden van zorgprofessionals in ons ziekenhuis. Wij zoeken iemand die samen met het team O&O en de praktijkopleiders, meewerkt aan het soepel organiseren van diverse opleidingsprocessen en de kwaliteit van de begeleiding in de praktijk. Je vertegenwoordigt het RKZ proactief in het opleidingsveld (ROC, Hogescholen), en zorgt ervoor dat je uit de samenwerkingen resultaten haalt die bijdragen aan verdere optimalisering van het opleiden in de praktijk. Je bent het aanspreekpunt voor studenten, teamleiders en praktijkopleiders en je ondersteunt hen met praktische, administratieve en facilitaire zaken. Je bent het gezicht van het team en je draagt zorg voor een professionele en gastvrije uitstraling van het RKZ. Je hebt een belangrijke taak in het bouwen aan het opleidingsziekenhuis van de toekomst.


Kortom, dit ben jij:

Je wordt enthousiast als het gaat over het vak van leren en ontwikkelen en je hebt actuele kennis over verpleegkundige opleidingen en leren in de praktijk. Bij voorkeur ben je verpleegkundige (geweest). Daarnaast heb je aantoonbaar ervaring met het opzetten van leerwerkplaatsen en het optimaliseren van leerklimaat op verpleegafdelingen. Je bent naast organisatie sensitief ook pro actief,resultaatgericht en je kunt goed samenwerken. Naast een flinke dosis humor, relativeringsvermogen en ambitie beschik je over coachings- en adviesvaardigheden en schrik je niet van een uitdaging.


Dit wordt jouw team:

Je maakt deel uit van een nieuw en enthousiast team. Onze afdeling O&O is verantwoordelijk voor alle beroepsopleidingen (medisch ondersteunende en verpleegkundige opleidingen) en alle bij- en nascholing in het RKZ.


Jij krijgt van ons:

 • Inschaling in schaal 55 ( per 1 juni '24 maximaal € 5.084,- bruto per maand o.b.v. 36 uur).
 • Werken in een omgeving waar ontwikkeling en vitaliteit gestimuleerd wordt. Wij bieden volop gelegenheid tot extra (bij)scholing, verdieping en verbreding van jouw kennis en interesse.
 • Een informele werksetting bij een ziekenhuis waar kwaliteit, gastvrijheid en tijd voor de patiënt centraal staan.
 • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
 • Een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Ons ziekenhuis is goed te bereiken met openbaar vervoer, het station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Kom je met de auto? Het RKZ heeft een parkeerplaats voor personeel.


Solliciteren

Kom jij werken bij het RKZ? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de sollicitatie button. Wij kijken uit naar je reactie.


Meer weten?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Petrouschka Wind-Werker, Hoofd Opleiden en Ontwikkeling, pwind@rkz.nl.

Wil jij het RKZ eerst beter leren kennen? Neem dan contact op via recruitment@rkz.nl. Dan nemen wij contact met je op om een (video) koffie afspraak met je in te plannen. Live of digitaal, het kan allebei, net wat jou goed uitkomt. We kijken ernaar uit je binnenkort te ontmoeten!


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

Dit vragen wij:

 • Afgeronde relevante HBO/WO opleiding aangevuld met opleiding(en)/scholingen in de richting van opleidingskunde.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis van diverse zorgopleidingen binnen een ziekenhuisomgeving.
 • Op de hoogte van wet- en regelgeving omtrent subsidies en erkenningen rondom zorgopleidingen.
 • Ervaring met registratie in het CZO register en het aanvragen van subsidies.
 • Meerjarige werkervaring op het gebied van HRD c.q. Leren en Ontwikkelen.
 • Een analytisch vermogen, initiatiefrijk en overtuigingskracht.
 • Resultaatgericht en projectmanagementvaardigheden.

of