Rode Kruis Ziekenhuis - Algemeen verpleegkundige op het Oncologiecentrum
Overslaan naar content

Algemeen verpleegkundige op het Oncologiecentrum

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Verpleegkundige

Werken bij het RKZ

Algemeen verpleegkundige op het Oncologiecentrum

24 - 36 uur

Voor ons Oncologiecentrum zijn wij op zoek naar algemeen verpleegkundigen die affiniteit hebben met de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige. Tijdens de vervolgopleiding ben je gedeeltelijk werkzaam op de klinische oncologie en een deel op de dagbehandeling oncologie. Na het behalen van de vervolgopleiding ben je inzetbaar op het gehele Oncologiecentrum

Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!

Oncologiecentrum binnen het RKZ

Het Oncologiecentrum bundelt alle zorg voor de oncologische patiënt op 1 afdeling. Klinische oncologiepatiënten, beschouwend en snijdend maar ook patiënten die een behandeling met chemo- en/ of immunotherapie ontvangen op de dagbehandeling oncologie.

Dit is jouw baan:

Als algemeen verpleegkundige binnen het Oncologiecentrum ben je niet alleen verantwoordelijk voor de directe zorgverlening zoals de ADL zorg, maar heb je een belangrijke rol in het psychosociale aspect van de zorgverlening. Daarnaast zijn er ook veel verpleegtechnische handelingen en ga je te maken krijgen met palliatieve-, en terminale zorg. De patiënten binnen het Oncologiecentrum zijn in verschillende stadia van het ziekteproces.

Jij bent als verpleegkundige het luisterend oor en kunt adviezen geven vanuit jouw expertise. Ook ben je er voor begeleiding van de naasten, ben je aanwezig bij slecht nieuws gesprekken en ben je het aanspreekpunt voor de patiënt en diens familie.


Ben jij dit?

Jij bent een gedreven en enthousiaste algemeen verpleegkundige met affiniteit voor de oncologie in al zijn facetten. Je zult werkzaam zijn op de klinische afdeling waar je samenwerkt met zowel oncologieverpleegkundigen als algemeen verpleegkundigen. Daarnaast werk je met een multidisciplinair team bestaande uit onder andere: diëtisten, palliatief team, fysiotherapeuten, transferverpleegkundigen en geestelijk verzorgers. Samen met hen en de verschillende specialisten, arts assistenten, PA’s en verpleegkundig specialisten vormen we het behandelteam van de patiënt.

Jij bent bereid om na een inwerkperiode de basis opleiding oncologie te doen (EPA 3 en EPA 4) waarna je de mogelijkheid hebt om door te stromen naar de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige. Tevens ben je gemotiveerd om samen met ons mee te denken en met elkaar te bouwen aan beter. Je wilt meewerken om het Oncologiecentrum te realiseren waar de patiënt centraal staat maar waar jij als verpleegkundige ook graag werkt.

Jij durft je kwetsbaar op te stellen om zo een veilige werkomgeving met het team te creëren. Je hebt een positief kritische houding en bent bereid mee te denken in de ontwikkeling van het team, de afdeling en jezelf. Je beschikt over een goed relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor. 


Dit wordt jouw team:

Jouw directe collega’s bestaan uit algemeen verpleegkundigen en oncologieverpleegkundigen.

Op dit moment bestaan de teams van zowel de klinische oncologie als de dagbehandeling uit 8 (oncologie) verpleegkundigen. Met elkaar werken we samen om de beste zorg voor onze patiënten te leveren. We zijn hechte teams waar ruimte is om met elkaar over de impact van het werk te praten maar we vinden ook humor heel belangrijk. Daarnaast werk je met een multidisciplinair team bestaande uit onder andere: diëtisten, palliatief team, fysiotherapeuten, transferverpleegkundigen en geestelijk verzorgers. Samen met hen en natuurlijk de verschillende specialisten, arts assistenten, PA’s en verpleegkundig specialisten vormen we het behandelteam van de patiënt.


Jij krijgt van ons:

 • Een aantrekkelijk salaris als verpleegkundige van maximaal € 4.015,- (CAO schaal 45 met ingang van 1 juni 2024 en obv 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een jaarcontract, met intentie tot omzetten naar onbepaalde tijd.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Het station Beverwijk is op 7 minuten op loopafstand.
 • Meerkeuze systeem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan om jezelf te ontwikkelen.
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals weekendjes wintersport, een fietsenrally, het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen.

Dagje meelopen of wil je meer weten?

Wil je een keer sfeer proeven en een dag meelopen op de dagbehandeling of de klinische afdeling, of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Annika Koppen, teamleider DB oncologie op 0251-265648 met Lidwien van Schie, teamleider klinische oncologie op 0251-783857 of met Arthur Veldhoen, afdelingsleider Oncologiecentrum op 06-58769382. Wij zouden het leuk vinden om je te spreken!

Solliciteren?

Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie!


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.


Dit vragen wij:

 • Je hebt uiteraard een afgeronde HBO-V of MBO-V opleiding.
 • Het reflecteren op eigen handelen en functioneren gaat je goed af.
 • Je beschikt over minimaal 1 jaar ervaring als gediplomeerd verpleegkundige binnen een ziekenhuis of een andere (klinische) setting
 • Je staat met beide benen op de grond en kan goed prioriteiten stellen.
 • Samenwerken, persoonlijke ontwikkeling en het delen van kennis en kunde zijn belangrijke waarden voor jou.

of