Rode Kruis Ziekenhuis - Beleidsadviseur Medische Staf (36 uur)
Overslaan naar content

Beleidsadviseur Medische Staf (36 uur)

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Management en advies

Werken bij het RKZ

Beleidsadviseur Medische Staf (36 uur)

Ben jij een gedreven professional met een passie voor de gezondheidszorg? Heb je ervaring in het adviseren van besturen en het creëren van beleid met een scherp oog voor de belangen van zowel de organisatie als de medische staf? Dan ben jij degene die we zoeken!


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil omdat we een middelgroot ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismen. Dat is uniek in deze tijd. Als collega's helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol; samen zorgen wij voor beter!


Dit is jouw baan:
Bij ons krijg je de kans om impact te maken in een dynamische omgeving. Als regionaal ziekenhuis met unieke specialismen, zoals topklinische brandwondenzorg, zijn we een ziekenhuis waar het verschil wordt gemaakt. Hier zijn de lijnen kort en is de samenwerking tussen collega's hecht. We streven ernaar om samen de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Bij ons krijg je de ruimte om te groeien en je talenten te ontwikkelen, terwijl je deel uitmaakt van een betrokken en inspirerend team.


Jouw taken en verantwoordelijkheden: Als beleidsadviseur medische staf speel je een cruciale rol in het adviseren en ondersteunen van het medisch bestuur en het stafberaad. Je identificeert pijnpunten in het beleid, draagt bij aan beleidsaanpassingen en stelt beleidsnotities op. Daarnaast neem je deel of geef je leiding aan relevante commissies en heb je inhoudelijke kennis van relevante onderwerpen en landelijke beleidswijzigingen op de gebieden rondom kwaliteit en beleid die kunnen spelen binnen een ziekenhuis, bereid je vergaderingen voor en onderhoud je nauwe contacten met relevante stakeholders. Je bent een bruggenbouwer tussen verschillende partijen en zorgt voor een effectieve samenwerking. Tevens ben je relatiemanager voor de huisartsen in de regio en fungeert als liaison tussen de huisartsen, medische staf en ziekenhuismanagement. Als relatiemanager signaleer, observeer, analyseer en rapporteer je wat essentieel is voor de onderlinge relaties tussen huisartsen en specialisten en de ziekenhuisorganisatie en huisartsen organisaties.


Dit wordt jouw team:

De Vereniging Medische Staf kent een staf van circa 165 leden. Het Bestuur van de Medische Staf bestaat uit drie medisch specialisten, een secretaresse en de beleidsadviseur.


Jij krijgt van ons: 

 • Een aantrekkelijk salaris van volgens CAO schaal 65 van maximaal € 6.716- bruto per maand afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een contract van 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • Een goede pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Het RKZ is makkelijk bereikbaar: het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand en er is mogelijkheid tot gratis parkeren nabij het ziekenhuis;
 • Het RKZ heeft een zeer actieve Personeelsvereniging, waardoor je tegen gereduceerd tarief toegang hebt tot verschillende uitjes (theatertickets, stedentrips etc.). Twee keer per jaar vieren wij samen een groot zomer- en winterfeest!


Meer weten?

Voor meer informatie kun je mailen of bellen met Myrthe Brachel (Beleidsadviseur Bestuur Medische Staf en Relatiemanager huisartsen)
E mbrachel@rkz.nl of T 0251-265345.


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.


Dit vragen wij:


 • Academisch werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Sterke sociale vaardigheden en het vermogen om collega's te motiveren en te stimuleren.
 • Analytisch inzicht om problemen te identificeren en gestructureerd op te lossen.
 • Ervaring in de gezondheidszorg, bij voorkeur op het gebied van beleidsontwikkeling binnen ziekenhuizen.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een empathisch vermogen.
 • Flexibiliteit in werktijden en bereidheid om ook 's avonds te werken indien nodig.
 • Proactieve en zelfstandige werkhouding met oog voor politieke en organisatorische sensitiviteit.

of