Rode Kruis Ziekenhuis - IC Verpleegkundige ( 24-36 uur )
Overslaan naar content

IC Verpleegkundige ( 24-36 uur )

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Verpleegkundige

Werken bij het RKZ

Neem een grote dosis samenwerking, enthousiaste collega’s en combineer dat met hoog complexe zorg, brandwondenzorg en je krijgt: jouw nieuwe uitdaging!


IC Verpleegkundige

Betrokken, kritisch en enthousiast

(24-36 uur)


Wat breng jij mee?

Je bent een stressbestendige, leergierige en enthousiaste IC verpleegkundige, met interesse in de brandwondenzorg, die graag minimaal 24 tot 36 uur wil werken. Je bent betrokken bij de patiënt en de familie en als het nodig is sla je een arm om hen heen en bied je een luisterend oor. Verder denk je kritisch mee over het beleid van de patiënt en werk je nauw samen met je collega’s. Een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen is voor deze baan onmisbaar.

(Heb jij nog geen diploma tot IC Verpleegkundige? Bekijk dan onze vacature IC Verpleegkundige in opleiding).


Dan kan je dag er zo uit zien!

Op de IC/BW afdeling behandelen wij kritisch zieke patiënten. De patiënten hebben een breed scala aan aandoeningen, waaronder chirurgische, interne, en cardiologische aandoeningen. Daarnaast behandelen we patiënten met ernstige brandwonden. Ze hebben een hoog complexe zorgvraag waarbij de samenwerking met de collega’s en artsen zeer belangrijk is. We hebben een krachtig team dat hoge kwaliteit van zorg levert.

De afdeling IC/BW fungeert als kern IC in onze regio, heeft een supraregionale functie ten aanzien van brandwondenzorg en voldoet aan de kwaliteitseisen van de NVIC. Het totale aantal IC-bedden bedraagt 8, waarin ook ruimte is voor IC behoeftige brandwonden patiënten. Nierfunctie vervangende therapie wordt op regelmatige basis uitgevoerd. De IC is uitgerust met een PDMS en wij werken met HiX. Op de IC afdeling is de ‘’family centered care’’ geïmplementeerd, omdat je op een IC niet alleen voor de patiënt zorgt, maar ook voor zijn naasten.

Er is een nauwe samenwerking tussen de algemene IC en de brandwonden IC, wat het werk in het RKZ nog afwisselender en uitdagender maakt. Kies je als IC verpleegkundige voor het RKZ, dan kies je ook voor het behalen van je brandwonden (BW) specialisatie. Voor de reeds gediplomeerde IC verpleegkundige is er een verkort opleidingstraject vormgegeven voor de BW specialisatie.


Jouw nieuwe collega’s

Wij zijn een hecht en gedreven team van IC(/BW) verpleegkundigen, BW verpleegkundigen, de arts-assistenten, PA’s, de BW artsen en de Intensivisten, waarbij de lijnen kort zijn en meedenken en beslissen wordt gestimuleerd en gewaardeerd.

Niet geheel onbelangrijk is de jaarlijkse fietstocht, waarbij wij nieuwe plaatsen ontdekken in Nederland en gezellig met elkaar koffie drinken met een appelpunt en uitgebreid gaan lunchen. Houd je niet van fietsen? Geen probleem, de feestcommissie heeft ieder jaar weer een leuk uitje georganiseerd.

Volg ons dagelijks op Instagram!

Volg je (toekomstige?) collega's


Wij bieden jou!

 • Een inspirerende baan, met een contract voor onbepaalde tijd.
 • De IC-verpleegkundige is ingedeeld volgens ziekenhuis CAO schaal 55 (maximaal € 5.084,- bruto per maand o.b.v. 36 uur).
 • Wil je parttime of fulltime werken? Het kan allebei: minimaal 24 uur tot 36 uur.
 • Startbonus van € 1.000,- euro netto. Deze startbonus is ook van toepassing voor de IC verpleegkundige na het behalen van de (verkorte) 2e specialisatie OBV (BW) en benoeming in de functie IC/BW verpleegkundige.
 • Na het behalen van je BW specialisatie ontvang je tot maximaal 2 (uitloop)periodieken uit de hogere schaal.
 • Veel afwisseling in een soms hectische omgeving, mede door de brandwondenzorg.
 • Geaccrediteerde bij- en nascholing.
 • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en niet te vergeten, de jaarlijkse kien!

Informatie

Voor meer informatie kun je bellen met de afdeling, via: 0251-26 5956.

Wil je eerst de sfeer proeven? Natuurlijk mag je eerst een dag meelopen en heten we jou van harte welkom.


Vrijblijvend meelopen

Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. 


Dit vragen wij:

 • Diploma tot IC Verpleegkundige. (Heb jij nog geen diploma tot IC Verpleegkundige? Bekijk dan onze vacature IC Verpleegkundige in opleiding). 
 • Groot empathisch vermogen en betrokkenheid bij patiënt en familie.
 • Teamplayer.
 • Kritisch denken over je eigen handelen.
 • Meedenken over de toekomstige visie van de IC.
 • Verdieping in de behandeling van acute wonden zoals Brandwonden, TEN en Necrotische fasciitis.

Wij maken geen gebruik van acquisitie voor het invullen van deze vacature, wij selecteren graag zelf onze nieuwe collega.


of