Rode Kruis Ziekenhuis - Kinderverpleegkundige in opleiding
Overslaan naar content

Kinderverpleegkundige in opleiding

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Leren en werken

Werken bij het RKZ

Kinderverpleegkundige in opleiding

(24-36 uur)

Flexibel, enthousiast en leergierig


Wil jij je graag specialiseren als verpleegkundige? Dan heb je nu de kans om de opleiding tot kinderverpleegkundige te gaan volgen. Deze CZO erkende opleiding stoomt je klaar voor de functie van kinderverpleegkundige. De opleiding bestaat uit diensten op de kinderafdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis en het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de VU Amstel Academie.


Wat breng jij mee?

Jij bent een stressbestendige, positief ingestelde verpleegkundige. Je vindt het leuk om verpleegkundige zorg en begeleiding te bieden aan kinderen (0 tot 18 jaar) en hun ouders/verzorg(st)er(s), zij zijn voor uiteenlopende (soms complexe) aandoeningen opgenomen in het ziekenhuis. Jij bent sociaal vaardig en denkt in oplossingen, een gezonde dosis humor en doorzettingsvermogen is voor deze baan onmisbaar.


Dan kan je dag er zo uit zien!

Als kinderverpleegkundige in opleiding draag jij (onder begeleiding) de zorg voor de kinderen die in het ziekenhuis opgenomen zijn. Naast de algemene kinderafdeling, zijn de kinderdagbehandeling, het kinderbrandwondencentrum en de neonatologie onderdeel van de gehele unit.

Geen dag is hetzelfde als je op de kinderafdeling werkt. Dat komt door de verschillende leeftijdsgroepen, door de verschillende specialismes, door zowel de klinische als de poliklinische zorg die je levert en tot slot door het multidisciplinaire team waar jij straks onderdeel van kunt zijn.

Je start met de verpleegkundige overdracht. Samen met je collega’s zorg je voor een goede planning van de werkzaamheden. Je neemt het dossier van de patiënt door. Onder begeleiding van een gediplomeerd kinderverpleegkundige verleen je zorg en bied je begeleiding aan de patiënten en ouders/verzorgers op de afdeling. Je werkt hierbij nauw samen met de medisch pedagogisch hulpverlener, de kinderartsen en andere disciplines.

In elke dienst is de kans op acute opnames aanwezig, dit in verschillende leeftijden met verschillende ziektebeelden wat elke dag weer een dynamisch karakter geeft.

Na het inwerk- en voorwerktraject, zal de opleiding tot kinderverpleegkundige aan de Amstel Academie van start gaan. Gedurende deze opleiding werk je op de verschillende units van de kinderafdeling, waardoor je na de opleiding breed inzetbaar bent en je je wellicht nog verder kunt specialiseren in de neonatologie of de brandwondenzorg. Bij het volgen van een vervolgopleiding kan er sprake zijn van minder onregelmatige, ten behoeve van de scholing en benodigde begeleiding. Er is geen afbouwregeling ORT van toepassing.

Jouw nieuwe collega’s!

Wij zijn een team van kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen, kinderbrandwondenverpleegkundigen, medisch pedagogisch hulpverleners, kinderartsen, brandwondenartsen, chirurgen, plastisch chirurgen, sedatiepraktijkspecialisten, anesthesisten, fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en kinder- en jeugdpsychologen. Een hecht team dat net als jij een groot hart heeft voor het verplegen van kinderen. Wij vinden samenwerking en collegialiteit heel belangrijk.Wij bieden jou:

 • De opleiding tot kinderverpleegkundige welke start in maart of in september;
 • Inschaling volgens de CAO schaal 50 na diplomering (maximaal € 4.015- bruto per maand o.b.v. 36 uur exclusief ORT);
 • Veel afwisseling in werkzaamheden en een prettige werksfeer;
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 24 tot 36uur;
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33%;
 • Opbouw van een pensioen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 •  Het station Beverwijk (7 minuten loopafstand);
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto/netto reiskostenvergoeding;
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten, sinterklaasfeest en de kerstkien;

Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal en kleinschalig ziekenhuis zijn met een bijzonder specialisme; de brandwondenzorg op topklinisch niveau waarvan de kinderen met brandwonden onderdeel uitmaken van de kinderafdeling. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter!


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein van der Wateren, afdelingsleider of Kristel van Diemen, teamleider van de kinderafdeling/kinderbrandwondencentrum, 0251-265392.

Wil je de sfeer proeven? Natuurlijk mag je ook een dagje meelopen!


Bij het volgen van een vervolgopleiding kan er sprake zijn van minder onregelmatige diensten, ten behoeve van de scholing en benodigde begeleiding. Er is geen afbouwregeling ORT van toepassing.


Solliciteren

Wil je solliciteren? Wij kijken uit naar je reactie!

Dit vragen wij:

Wat vragen wij van jou?

 • Jij ben een BIG geregistreerde mbo-/hbo verpleegkundige;
 • Jij beschikt over een gezonde dosis humor, een positieve instelling en een hoog relativeringsvermogen;
 • Je pakt je verantwoordelijkheid en gaat zelfstandig te werk;
 • Sterke schouders om de soms complexe draagkracht het hoofd te bieden;
 • Flexibiliteit, met daarbij het werken van alle voorkomende diensten.
 • Jij hebt een groot hart voor het zieke kind en zijn/haar ouders.

of