Neonatologie verpleegkundige in opleiding

Functieomschrijving

Wil je je graag verder ontwikkelen als kinderverpleegkundige? Deze CZO-erkende opleiding stoomt je klaar voor een functie als neonatologie verpleegkundige in het ziekenhuis.


Neonatologie verpleegkundige in opleiding

(24-36 uur)

Flexibel, enthousiast en leergierig


CZO Opleiding tot neonatologie verpleegkundige

 De opleiding bestaat uit diensten op de neonatologie unit van het Rode Kruis Ziekenhuis plus een stage op de NICU in de academie. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de VU-Amstel Academie. Het meeste leer je op de afdeling zelf waar je, gedurende de opleiding, steeds meer zelfstandig aan de slag gaat. Na het inwerk- en voorwerktraject, zal de opleiding tot neonatologie verpleegkundige aan de Amstel Academie van start gaan.


Dan kan je dag er zo uit zien!

De neonatologie van het Rode Kruis Ziekenhuis vormt samen met de algemene kinderafdeling, de dagbehandeling en het kinderbrandwondencentrum onze afdeling. Samen werken wij als één team. Als neonatologie verpleegkundige verleen je specialistische verpleegkundige zorg aan zieke pasgeborenen. Bij premature baby’s moeten de vitale functies nauwlettend worden bewaakt, ondersteund of worden overgenomen. Bij de zorg voor onze kleine patiënten werken ouders, artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals zoals psychologie, de lactatiekundige, fysiotherapie en logopedie samen als één team.


Jouw nieuwe collega’s

Wij zijn een team van neonatologie verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen, gynaecologen en kinderartsen. Een hecht team, met een groot hart voor het vak en deze specifieke doelgroep. Wij vinden samenwerking en collegialiteit heel belangrijk.

De afdeling bestaat in totaal uit 39 bedden, waarvan 3 kraamcouveuse suites en 9 bedden op de afdeling neonatologie. Het RKZ is onderdeel van coöperatie Geboortezorg Midden Kennemerland. Samen zorgen wij voor de beste zorg rond (aanstaande) moeder en kind.


Wat breng jij mee?

Je bent enthousiast, leergierig, stressbestendig en je redeneervermogen is goed. Je bent van nature kritisch en laat van je horen als je ziet hoe we de zorg voor onze kwetsbare patiënten nog beter kunnen organiseren.


Wij bieden jou:

De opleiding tot neonatologieverpleegkundige welke start in maart en in september;

 • Inschaling volgens de CAO schaal 55 na diplomering (maximaal €4.391,- bruto per maand o.b.v. 36uur exclusief ORT);
 • Werk je liever parttime of fulltime? Het kan allebei! Van 24 tot 36 uur;
 • Een goede werksfeer met collega’s die altijd voor je klaarstaan en die jouw stem net zo belangrijk vinden als die van ieder ander;
 • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van 8,33%;
 • Opbouw van een pensioen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto/netto reiskostenvergoeding;
 • Een actieve personeelsvereniging met veel leuke activiteiten.


Het RKZ

Waar wij het verschil maken is dat wij een regionaal en kleinschalig ziekenhuis zijn met een bijzonder specialisme; de brandwondenzorg op topklinisch niveau waarvan de kinderen met brandwonden onderdeel uitmaken van de kinderafdeling. Het RKZ is een hechte organisatie met korte lijnen. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. Samen zorgen wij voor beter!


 Ben je enthousiast geworden en wil je je verder ontwikkelen als neonatologieverpleegkundige? Reageer dan uiterlijk voor 16 februari 2023 op deze vacature, wij kijken uit naar je reactie!


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daphne Veldhuis of Kristel van Diemen, teamleiders van de kinderafdeling/kinderbrandwondencentrum, 0251-265391/0251-265392.

Wil je de sfeer proeven? Natuurlijk mag je ook een dagje meelopen!


Solliciteren

Wil je solliciteren? Vul dan het formulier op deze pagina in. Wij kijken uit naar je reactie!

Wij vragen aan jou

Wat vragen wij van jou?

 • Jij bent een BIG geregistreerd kinderverpleegkundige;
 • Jij hebt interesse in het werken met zowel kinderen als neonaten;
 • Jij beschikt over een gezonde dosis humor, een positieve instelling en een hoog relativeringsvermogen;
 • Je pakt je verantwoordelijkheid en gaat zelfstandig te werk;
 • Sterke schouders om de soms complexe draagkracht het hoofd te bieden;
 • Flexibiliteit, met daarbij het werken van alle voorkomende diensten
  .