Rode Kruis Ziekenhuis - Oncologieverpleegkundige
Overslaan naar content

Oncologieverpleegkundige

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Verpleegkundige

Werken bij het RKZ

Oncologieverpleegkundige

24 - 36 uur.


Voor ons Oncologiecentrum zijn wij op zoek naar Oncologieverpleegkundigen. Wil jij graag de eerste periode op de klinische oncologie werken? Dat kan! Of wil je liever starten op de dagbehandeling? Ook dat kan! Hierin zijn meerdere opties bespreekbaar. 


Het Oncologiecentrum bestaat uit een klinische afdeling waarop we op moment van schrijven plaats bieden aan 8 tot 10 oncologische patiënten. Deze patiënten worden voor alle specialismen opgenomen, zowel snijdend als beschouwend.

De dagbehandeling heeft 8 behandelplaatsen waarop we gemiddeld 16-18 patiënten per dag behandelen met zowel chemo-, als immunotherapie. Tevens verzorgen we een telefonisch verpleegkundig spreekuur, geef je voorlichtingsgesprekken en bereid je in samenwerking met de specialisten de behandelingen voor de patiënten voor.

Niet alleen het Oncologiecentrum is nog volop in ontwikkeling, het ziekenhuis zelf wordt ook ver(nieuw)bouwd. Dit biedt voor jou de kans om mee te denken over onze toekomstige vaste plek. Word jij onze nieuwe collega?


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Dit is jouw baan:

Als oncologieverpleegkundige binnen het Oncologiecentrum ben je niet alleen verantwoordelijk voor de directe zorgverlening zoals de ADL zorg, maar ook voor het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en het toedienen van systemische therapie op de dagbehandeling oncologie.

Daarnaast heb je een belangrijke rol in het psychosociale aspect van de zorgverlening. De patiënten binnen het Oncologiecentrum zijn in verschillende stadia van het ziekteproces. Jij bent als verpleegkundige het luisterend oor en kunt adviezen geven vanuit jouw expertise. Ook ben je er voor begeleiding van de naasten, ben je aanwezig bij slecht nieuws gesprekken en ben je het aanspreekpunt voor de patiënt en diens familie.

Door de combinatie van zowel de kliniek als de dagbehandeling ben je breed inzetbaar en blijft je kennis en kunde up to date.

Daarnaast ben je in staat om collega’s die de vervolgopleiding volgen te begeleiden en te coachen. Het Oncologiecentrum binnen het RKZ bundelt alle zorg voor de oncologische patiënt op 1 afdeling: klinische oncologiepatiënten, beschouwend en snijdend maar ook patiënten die een behandeling met chemo- en/ of immunotherapie ontvangen in dagbehandeling.

Ben jij dit?

Jij bent een gedreven en enthousiaste oncologieverpleegkundige met hart voor de oncologische patiënt. Je bent gemotiveerd om samen met ons mee te denken en met elkaar te bouwen aan beter.

Je wilt meewerken om het Oncologiecentrum te realiseren waar de patiënt centraal staat maar waar jij als verpleegkundige ook graag werkt.


Dit wordt jouw team:

Op dit moment bestaan de teams van zowel de klinische oncologie als de dagbehandeling uit 8 (oncologie) verpleegkundigen. Met elkaar werken we samen om de beste zorg voor onze patiënten te leveren. We zijn hechte teams waar ruimte is om met elkaar over de impact van het werk te praten maar we vinden ook humor heel belangrijk. Jouw collega’s bestaan uit algemeen verpleegkundigen en oncologieverpleegkundigen.

Daarnaast werk je met een multidisciplinair team bestaande uit onder andere: diëtisten, palliatief team, fysiotherapeuten, transferverpleegkundigen en geestelijk verzorgers. Samen met hen en natuurlijk de verschillende specialisten, arts assistenten, PA’s en verpleegkundig specialisten, vormen we het behandelteam van de patiënt.


Jij krijgt van ons:

 • Een aantrekkelijk salaris van maximaal € 4.540,- (CAO schaal 50 met ingang van 1 juni 2024 en obv 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een jaarcontract, met intentie tot omzetten naar onbepaalde tijd.
 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Het station Beverwijk is op 7 minuten op loopafstand.
 • Meerkeuze systeem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij trainingen van GoodHabitz aan om jezelf te ontwikkelen.
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals weekendjes wintersport, een fietsenrally, het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen.

Dagje meelopen of wil je meer weten?

Wil je een keer sfeer proeven en een dag meelopen op de dagbehandeling of de klinische afdeling, of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Annika Koppen, teamleider DB oncologie op 0251-265648 met Lidwien van Schie, teamleider klinische oncologie op 0251-783857 of met Arthur Veldhoen, afdelingsleider oncologiecentrum op 06-58769382. Wij zouden het leuk vinden om je te spreken!

Solliciteren?

Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie!


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.


Dit vragen wij:


 • Je hebt een afgeronde vervolgopleiding tot Oncologieverpleegkundige.
 • Het reflecteren op eigen handelen en functioneren gaat je goed af.
 • Je staat met beide benen op de grond en kan goed prioriteiten stellen.
 • Samenwerken, persoonlijke ontwikkeling en het delen van kennis en kunde zijn belangrijke waarden voor jou.
 • Je bent iemand die zich kwetsbaar durft op te stellen, om zo een veilige werkomgeving met het team te creëren.
 • Je hebt een positief kritische houding en bent bereid mee te denken in ontwikkelingen in het team, de afdeling en jezelf.
 • Je beschikt over een goed relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor.

of