Rode Kruis Ziekenhuis - Recovery verpleegkundige i.o.
Overslaan naar content

Recovery verpleegkundige i.o.

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Operatiekamer

Werken bij het RKZ

Recovery verpleegkundige i.o.


Leergierig, nauwkeurig en communicatief vaardig

32-36 uur per week

Ben jij een enthousiaste en leergierige verpleegkundige en wil je jezelf graag verder ontwikkelen op de recovery? Dan is deze vacature jou op het lijf geschreven.


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen en een sterke teamgeest. Wij maken het verschil, omdat wij een middelgroot ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Samen leveren wij de beste zorg aan onze patiënten. Bij ons krijg je de ruimte om te groeien en je talenten te ontwikkelen in een inspirerende en ondersteunende omgeving


Wat breng jij mee?

Je bent een gediplomeerde verpleegkundige MBO/HBO en hebt recente relevante praktijkervaring bij voorkeur van één jaar of langer. Je werkt graag in teamverband en je vindt het leuk om met diverse disciplines samen te werken zoals anesthesiologen, specialisten en andere OK-collega’s. Zorgvuldig werken is voor jou heel vanzelfsprekend en je hebt oog voor detail.


Dan kan je dag er zo uit zien:

Als recovery verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de pré- en postoperatieve zorg van de laag- tot hoogcomplexe operatiepatiënt. Tevens assisteer je de anesthesioloog bij het toepassen van regionale technieken en plaatsen van centrale lijnen. De kern van je functie bestaat uit optimale bewaking, verpleging en begeleiding in de pré- en postoperatieve fase. Je informeert de anesthesioloog en draagt zorg voor een juiste overdracht naar de verpleegafdeling. Goede en nauwe samenwerking tussen de vakgroep anesthesiologie, anesthesiemedewerkers en de snijdende en beschouwende afdelingen is hierbij van groot belang. Je beschikt over HBO denk- en werkniveau. Je ontvangt operationele sturing van de dagcoördinatoren en leiding van de teamleiders en afdelingsleider.

De recovery heeft 9 bedden. De holding (preoperatieve opvang) beschikt over 4 bedden en valt eveneens onder de recovery. In de toekomst gaan wij uitbreiden naar 16 bedden in totaal. Per november 2024 gaan wij over naar een nieuw Operatie Kamer Complex waar de holding en recovery uitbreiden naar 16 bedden in totaal. Dit zal gerealiseerd worden op de nieuwe HotFloor welke nu nog in aanbouw is.


Begeleiding:    

De opleiding voor deze functie wordt verzorgd in een regionaal samenwerkingsverband met de VUmc Amstel Academie. De opleiding start per 1 oktober 2024, voorafgaand door minimaal 1 maand voorwerkperiode. Een langere voorwerkperiode behoort zeker tot de mogelijkheden. De totale duur van de opleiding is 12 maanden. De opleiding is opgebouwd uit EPA’s en bestaat uit twee onderdelen. Je start met de BAZ (basis acute zorg) gevolgd door het uitstroomprofiel recovery. Op de recoveryafdeling wordt je gekoppeld aan een mentor die gedurende de opleiding jouw aanspreekpunt zal zijn. Natuurlijk zullen ook de andere collega’s nauw betrokken zijn bij jouw professionele ontwikkeling.


Jij krijgt van ons:

 • De opleiding is competentiegericht en biedt de mogelijkheid om gevarieerde gespecialiseerde zorg te kunnen verlenen aan patiënten van alle leeftijdscategorieën op de Recovery afdeling. Je gaat werken in een hecht en deskundig team.
 • Na het behalen van het diploma volgt inschaling in de voor Recovery-verpleegkundigen geldende FWG functiegroep 50 (maximaal € 4.324,= obv 36 uur).
 • Je werkt doordeweekse dag- en avonddiensten en in het weekend draai je oproepdiensten van 10.00 – 22.00. Gemiddeld heb je 1 x per 6 weken een weekenddienst. Nachtdiensten worden op de recovery niet ingeroosterd.
 • Persoonlijk loopbaanontwikkeling vinden wij een belangrijke voorwaarde in ons ziekenhuis.
 • Gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
 • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die tegen gereduceerde prijzen activiteiten organiseert, zoals culinaire en creatieve workshops, wintersport en stedenreizen, theaterprogramma’s en een sinterklaasfeest voor je kind(eren)!


Informatie

Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Angela van Holten, Opleidingsfunctionaris OK, op telefoonnummer 0251 78 3817 of via okopleidingen@rkz.nl


Solliciteren

Wil je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. 


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.


Dit vragen wij:

 • MBO of HBO verpleegkundige met minimaal één jaar werkervaring.
 • Geldige BIG-registratie als verpleegkundige.
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel en gedrevenheid om altijd de beste zorg te leveren.
 • Het werken in een omgeving met een hoge turnover en wisselende werkdruk spreekt aan.
 • Communicatief sterk, echte teamspeler gericht op samenwerken.
 • In staat om in stressvolle situaties de juiste afwegingen en beslissingen te nemen.
 • Inzetbaar in alle voorkomende diensten.

of