Rode Kruis Ziekenhuis - Anesthesiemedewerker + Sedatie Praktijk Specialist (SPS) (36 uur)
Overslaan naar content

Anesthesiemedewerker + Sedatie Praktijk Specialist (SPS) (36 uur)

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Operatiekamer

Werken bij het RKZ

Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Waar wij het verschil in maken, is dat wij een regionaal ziekenhuis zijn met bijzondere specialismen, zoals brandwondenzorg op topklinisch niveau. 


Dit is jouw baan:

Als sedatiepraktijkspecialist verzorg je de sedatie voornamelijk buiten het OK-complex. Je verzorgt de sedatie zelfstandig bij de MDL-afdeling, Brandwondencentrum, Cardiologie, Gynaecologie, Longgeneeskunde, Algemene Chirurgie en bijzondere tandheelkunde. De kindersedatie doen we samen met de anesthesioloog. Wij werken met vaste blokken per specialisme en een wisselend rooster voor de sedatiepraktijkspecialisten.


Voor de patiënt ben jij het eerste aanspreekpunt van zorg met betrekking tot de procedurele sedatie en analgesie (PSA). Je beoordeelt en classificeert zelfstandig de conditie van de patiënt. Je bewaakt vitale functies en je bent verantwoordelijk voor ontslag en nazorg op anesthesiologisch gebied. Tevens ben je in staat om in actuele situaties te handelen en de juiste interventies toe te passen. De werkzaamheden vinden (indien nodig) plaats in samenspraak met de anesthesioloog.


Als anesthesiemedewerker is jouw belangrijkste taak in het OK-team om samen met de anesthesioloog ervoor te zorgen dat een patiënt zo comfortabel mogelijk de operatie ondergaat. Naast je reguliere werk als anesthesiemedewerker houd jij je bezig met de ontwikkeling van het vak en begeleid je professionals in opleiding. Als anesthesiemedewerker bij het RKZ kun je blijven ontwikkelen door het volgen van extra (bij)scholingen en de deelname aan de verschillende werkgroepen binnen onze afdeling.


Wil jij je verder ontwikkelen op anesthesie gebied? Dan hebben wij een mooie kans voor je om de opleiding tot Sedatie Praktijk Specialist te volgen.


Kortom, dit ben jij:

Je bent een zelfstandige, nauwkeurige en ondernemende anesthesiemedewerker die klaar is voor een volgende stap. Je wilt je graag verder ontwikkelen als sedatiepraktijkspecialist. Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en weet hoe je de sedatie patiënten gerust moet stellen. Je bent in staat een grote verantwoordelijkheid te dragen maar weet ook zeker waar de eigen grenzen liggen.


Dit wordt jouw team:

Wij zijn een hecht team van anesthesiemedewerkers en drie sedatiepraktijkspecialisten, met een goede samenwerking met de anesthesiologen en andere medisch specialisten. Op het OK-complex van het Rode Kruis Ziekenhuis hebben wij zes operatiekamers voor: algemene- en vaatchirurgie, orthopedie, urologie, gynaecologie, KNO, kaakchirurgie, neurochirurgie, plastische chirurgie en bariatrie. De 7e OK bevindt zich op het brandwondencentrum. Onze OK-afdeling bestaat uit ruim 100 medewerkers, waarvan 25 anesthesiemedewerkers. Als sedatie praktijk specialist werk je voornamelijk op diverse afdelingen buiten het OK-complex.


Jij krijgt van ons:

 • Een uitdagende functie binnen het RKZ waarbij in het bijzonder een beroep wordt gedaan op je zelfstandigheid, je inlevend vermogen, je deskundigheid en je vermogen regie te voeren over het zorgproces.
 • Een aantrekkelijk salaris van maximaal € 5.746,- (obv 36 uur, cao schaal 60) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een tekenbonus van € 1.000,- netto naar rato van het dienstverband.
 • Expertise op het gebied van brandwondenzorg.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren nabij het RKZ en het station Beverwijk is 7 minuten lopen.
 • Ontwikkeling en doorstroming vinden wij belangrijk.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Verder hebben wij een personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert. Wat denk je van weekendjes wintersport, stedentrips en een fietsenrally. Het jaarlijkse sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen!


Solliciteren

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via een druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie. 

Een meeloopdag maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.


Wij maken geen gebruik van acquisitie voor het invullen van deze vacature, wij selecteren graag zelf onze nieuwe collega. Deze vacature is intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.


Meer weten?

Voor meer informatie over de vacature kun je bellen met Kayleigh van Zeist, teamleider sedatie, op telefoonnummer 0251-26 52 38 of met Bas Krul, teamleider OK Anesthesie, op telefoonnummer 0251-26 55 43.

Blijf op de hoogte
Nieuwsgierig geworden over het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken kun je op onze website, www.werkenbijhetrkz.nl, alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.


Dit vragen wij:

 • CZO Diploma Anesthesiemedewerker en opgeleid tot Sedatie Praktijk Specialist.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als anesthesiemedewerker.
 • Handelingen uitvoeren en kunnen verklaren conform evidence based practice.
 • Gemotiveerd om de sedatiepraktijk verder vorm te geven.
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Nauwkeurig- en betrouwbaarheid.
 • Zelfstandig en verantwoordelijkheid.

of