Rode Kruis Ziekenhuis - Student IC verpleegkundige
Overslaan naar content

Student IC verpleegkundige

Op locatie
  • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Leren en werken

Werken bij het RKZ

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de acute zorg? Het RKZ biedt volop opleidingsmogelijkheden en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wil je werken op een prettige werkplek in een veilige werk- en leeromgeving en wil je graag opgeleid worden tot IC verpleegkundige? Het RKZ biedt jou deze kans!


Student IC verpleegkundige

Leergierig, enthousiast en stressbestendig

28-36 uur


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Ben jij dit?

Je bent in het bezit van een opleiding voor verpleegkundige (MBO of HBO) en je hebt minimaal één jaar recente werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige op een verpleegafdeling in een ziekenhuis. Je bent stressbestendig en je beschikt over een doorzettersmentaliteit. Je bent nieuwsgierig naar het specialisme waarin je werkt en volgt de ontwikkelingen in het vakgebied. Als persoon ben je te omschrijven als: mensgericht, resultaatgericht en leergierig.


Dan kan je dag er zo uit zien:

Duizenden patiënten waarderen onze zorg met een 9! Gastvrijheid en tijd zijn belangrijk binnen het Rode Kruis Ziekenhuis. Op de IC afdeling zorgen wij voor patiënten waarvan één of meerdere vitale functies bedreigd zijn. De patiënten hebben een breed scala aan aandoeningen, waaronder chirurgische-, interne- en cardiologische problemen. Daarnaast behandelen wij kritisch zieke patiënten met ernstige (brand) wonden. Ze hebben een hoog complexe zorgvraag waarbij de samenwerking met de collega’s en artsen zeer belangrijk is.

De afdeling Intensive Care (IC) is een gecombineerde IC met 10 bedden, waarvan vier brandwonden (BWC) IC bedden, allen met een beademingsmogelijkheid en CVVH wordt op regelmatige basis uitgevoerd. Op de IC/BWC wordt gewerkt met HIX, dit is een elektronisch patiëntendossier. Er is een nauwe samenwerking en uitwisseling tussen het algemene IC specialisme en het brandwondenspecialisme, wat het werk in het RKZ nog afwisselender en uitdagender maakt.

Hoe ziet je dag er verder uit? Geen dag is hetzelfde en elke dienst verloopt anders. Wil je een keer een dag op de IC meemaken? Uiteraard bestaat er een mogelijkheid om mee te lopen op onze gecombineerde IC/ brandwonden- IC afdeling. Wij vinden het belangrijk dat je een goede indruk krijgt van wat wij jou te bieden hebben waarbij het brandwondenspecialisme ook een onderdeel zal zijn van jouw werk na diplomering.
Na afronding van je opleiding wordt er van je verwacht dat je als gediplomeerd IC-verpleegkundige een actieve bijdrage gaat leveren in een van de werkgroepen.


Bonus en Salaris:

Na diplomering en aanstelling als IC verpleegkundige ontvang je een startbonus van € 1.000,= netto.
Ben je een jong gediplomeerd verpleegkundige en start je, na diplomering, in trede 0 van FWG 55? 

Dan groei je bij het RKZ versnelt door naar trede 2.


Jouw nieuwe collega’s:

Wij zijn een hecht en gedreven team van IC verpleegkundigen, arts-assistenten, PA’s en intensivisten waarbij de lijnen kort zijn. Meedenken en beslissen wordt gestimuleerd en gewaardeerd door de intensivist. Alle IC verpleegkundigen geven optimale begeleiding aan de IC studenten.

Volg ons dagelijks op Instagram!


De opleiding:

De CZO geaccrediteerde opleiding tot Intensive Care verpleegkundige duurt naar verwachting 18 maanden. De eerste 6 maanden bestaat uit de BAZ ( Basis Acute Zorg). Vervolgens zal je starten met het uitstroomprofiel IC welke volledig is ingericht in EPA gericht opleiden. De verwachte looptijd van het uitstroomprofiel zal 12 maanden bedragen bij een dienstverband van minimaal 32 uur. Bij een dienstverband van 28 uur zal het uitstroomprofiel IC naar verwachting 15 maanden bedragen. Gedurende de opleidingsperiode zijn er 7 lesblokken voor het theoretische gedeelte aan de Amstel Academie (www.amstelacademie.nl). Je krijgt daar onderwijs van ervaren docenten met praktijkervaring. Op deze wijze wordt ervoor gezorgd dat theorie en praktijk optimaal op elkaar aansluiten.
Gedurende de opleiding word je in de praktijk begeleid door ervaren IC-verpleegkundigen d.m.v. een Leerwerkplaats ( hier zijn we recent mee gestart) en wordt het proces van de opleiding begeleid door één van onze betrokken praktijkopleiders.
Gedurende de opleiding zal je stage gaan lopen op de afdelingen SEH, CCU en op de OK afdeling.
Na het behalen van het diploma tot IC verpleegkundige volgen er nog 4 EPA’ s van de opleiding tot brandwonden verpleegkundige (OBV).


Wij bieden jou:

  • Tijdens de opleiding blijft je inschaling ongewijzigd. De inschaling van een gediplomeerd IC verpleegkundige is FWG 55 (maximaal € 4.842,=).
  • De kosten van de opleiding zijn geheel voor rekening van het RKZ.
  • Na diplomering deelname aan de cursus EMSB ( Emergency Management of Severe Burns)
  • Geaccrediteerde bij – en nascholing
  • Gratis parkeren en het station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand.
  • Verder hebben wij een leuke personeelsvereniging die activiteiten organiseert, zoals stedentripjes en een fietsenrally, het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor je kind(eren) en voordelige tickets voor concerten en theatervoorstellingen.

Waar wij het verschil maken is dat wij een kleinschalig ziekenhuis zijn met brandwondenzorg. Dat is uniek in deze tijd. Het RKZ is een hechte en warme organisatie. Iedereen helpt elkaar binnen het ziekenhuis om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Samen zorgen wij voor beter op jouw manier!Informatie:

Voor meer informatie kun je bellen met mevrouw L. Tanzler –van Oudenaren praktijkopleider, tel 0251-265600 of mailen naar icopleidingen@rkz.nl


Solliciteren:

Kom je bij ons werken? Vul dan je sollicitatie in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie.

De kandidaten welke geselecteerd worden zullen eerst een assessment doen op de Amstel Academie.


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

Dit vragen wij:

  • gediplomeerd MBO/HBO verpleegkundige.
  • minimaal één jaar werkervaring.

of