Rode Kruis Ziekenhuis - Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU
Overslaan naar content

Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU

Op locatie
  • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Verpleegkundige

Werken bij het RKZ

Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU

18 – 36 uur

Creatief, inlevend en oplossend


Zie jij de mens achter de stoornis? Wij zoeken een verpleegkundige met doorzettingsvermogen voor onze psychiatrische afdeling in het Rode Kruis Ziekenhuis, waar somatische en psychiatrische zorg gecombineerd wordt!


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen en een sterke teamgeest. Wij maken het verschil, omdat wij een middelgroot ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Samen leveren wij de beste zorg aan onze patiënten. Bij ons krijg je de ruimte om te groeien en je talenten te ontwikkelen in een inspirerende en ondersteunende omgeving


Scholing binnen het RKZ

Zelfverzekerd handelen in acute situaties is een kunst. Dit vraagt niet alleen kennis maar ook regelmatige praktische training. In het RKZ vinden we het belangrijk dat jij je op alle zorgsituaties goed voor- en toebereid voelt. Daarom biedt het RKZ, als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland, een CZO-gecertificeerde scholing over de Vroegtijdige Herkenning van de Vitaal Bedreigde Patiënt. En omdat leren in het RKZ vooral heel leuk mag zijn, bieden wij je een inspirerend en volledig gefaciliteerd scholingsprogramma. Het doel is om je in korte tijd optimaal voor te bereiden op uitdagende zorgsituaties. Zo krijg je alle benodigde kennis en praktische vaardigheden aangeleerd waarmee jij écht het verschil kunt maken.


Dit is jouw baan:

Je werkt met een diverse patiëntenpopulatie, waardoor geen dag hetzelfde is. Denk hierbij aan complexe, onderscheidende zorg door co morbiditeit tussen psychiatrie en somatiek. Je doet opnames, bewaakt de dagstructuur en leidt het overleg met arts en psychiater. Je voert gesprekken met patiënten om de basis te leggen voor inzicht en coping ongeacht het ziektebeeld, verricht verpleegtechnische handelingen en geeft therapie, waarin je geen moment je klinische blik verliest in samenwerking met de verschillende disciplines en behandelaren binnen het ziekenhuis. Het is geen routine, maar een uitdagende functie waarin continu schakelen van jou verwacht wordt. Jij hebt een signaleerde functie die een grote bijdrage heeft voor de invulling en uitvoering van het behandelplan. Als consultatief psychiatrisch verpleegkundige beweeg je je door het ziekenhuis waar je adviezen geeft aan andere afdelingen. 


Dit is jouw team:

Wij zijn een hecht en kundig team van verschillende specialismes die samen de beste zorg aan de patiënten willen leveren wat past bij hun situatie. Wij bestaan uit verpleegkundigen, psychologen, vaktherapeuten, arts-assistenten, coassistenten en psychiaters. Tijd en aandacht voor de patiënten vinden wij belangrijk. De PAAZ-afdeling met 12 psychiatrie bedden en 4 MPU bedden (Medische Psychiatrische Unit) is nog volop in ontwikkeling . De afdeling biedt zorg aan algemene ziekenhuispatiënten met complexe somatische en psychiatrische co morbiditeit, waar een normale afdeling in tekortschiet. Denk aan:

  • Chronisch psychotische patiënt die een operatie moet ondergaan.
  • Depressieve patiënt die een overdosis medicijnen heeft genomen waardoor opname nodig is.
  • Patiënt met verwardheidsklachten waarbij diagnostiek uitgevoerd moet worden.


Kortom, dit ben jij:

Jij bent een ervaren verpleegkundige die somatiek en psychiatrie kan integreren. Daarnaast vind je aandacht en tijd voor de patiënt belangrijk en wil je je klinische blik ontwikkelen binnen een multidisciplinair team. Verder ben je bekend met stabiliseren in crisissituatie(s). Jij weet dat protocollen en methodieken helpend en richtinggevend zijn, maar binnen ziekenhuis(psychiatrie) zelden een sluitend antwoord is op de MPU. Met jouw creatieve geest denk je in oplossingen en samen met jouw team zet jij deze uit.


Wij bieden jou:

  • Aantrekkelijk salaris: Volgens CAO schaal 50 maximaal € 4.540,= bruto per maand obv 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • Eindejaarsuitkering: 8,33%.
  • Contract: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
  • Een uitdaging om een stevige afdeling ziekenhuis psychiatrie neer te zetten met jouw bijdrage.
  • Pensioenregeling: Bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
  • Goede bereikbaarheid: Station Beverwijk (en busstation) op 7 minuten loopafstand, gratis parkeren nabij het ziekenhuis.
  • Personeelsvereniging: Actieve vereniging met gereduceerde tarieven voor uitjes, twee keer per jaar een groot zomer- en winterfeest.


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arthur Veldhoen, Afdelingsleider PAAZ/MPU, 0658769382. Wil je liever eerst een dagje meelopen om een indruk te krijgen van het werk en de afdeling? Neem dan contact op met Sophie Kurvers( teamleider) op 06-23566770.


Solliciteren

Ben jij degene die wij zoeken? Vul dan zo spoedig mogelijk je sollicitatie (CV en motivatiebrief) in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie!


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

of