Rode Kruis Ziekenhuis - Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU
Overslaan naar content

Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU

Op locatie
 • Beverwijk, Noord-Holland, Nederland
Verpleegkundige

Werken bij het RKZ

Verpleegkundige Psychiatrie PAAZ/MPU

18 – 36 uur

Creatief, inlevend en oplossend


Zie jij de mens achter de stoornis? Wij zoeken een verpleegkundige met doorzettingsvermogen voor onze psychiatrische afdeling in het Rode Kruis Ziekenhuis, waar somatische en psychiatrische zorg gecombineerd wordt!


Waarom deze baan bij het RKZ?

Het RKZ is een hechte en warme organisatie met korte lijnen. Wij maken het verschil, omdat wij een klein ziekenhuis zijn waarbinnen we uitblinken in onze specialismes. Dat is uniek in deze tijd. Als collega’s helpen we elkaar om de beste zorg te leveren aan de patiënten. Jouw toevoeging is waardevol: samen zorgen wij voor beter!


Dit is jouw baan:

Je werkt met een diverse patiëntenpopulatie, waardoor geen dag hetzelfde is. Denk hierbij aan complexe, onderscheidende zorg door co morbiditeit tussen psychiatrie en somatiek. Je doet opnames, bewaakt de dagstructuur en leidt het overleg met arts en psychiater. Je voert gesprekken met patiënten om de basis te leggen voor inzicht en coping ongeacht het ziektebeeld, verricht verpleegtechnische handelingen en geeft therapie, waarin je geen moment je klinische blik verliest in samenwerking met de verschillende disciplines en behandelaren binnen het ziekenhuis. Het is geen routine, maar een uitdagende functie waarin continu schakelen van jou verwacht wordt. Jij hebt een signaleerde functie die een grote bijdrage heeft voor de invulling en uitvoering van het behandelplan. Als consultatief psychiatrisch verpleegkundige beweeg je je door het ziekenhuis waar je adviezen geeft aan andere afdelingen.


Dit is jouw team:

Wij zijn een hecht en kundig team van verschillende specialismes die samen de beste zorg aan de patiënten willen leveren wat past bij hun situatie. Wij bestaan uit verpleegkundigen, psychologen, vaktherapeuten, arts-assistenten, coassistenten en psychiaters. Tijd en aandacht voor de patiënten vinden wij belangrijk. De PAAZ-afdeling met 12 psychiatrie bedden en 4 MPU bedden (Medische Psychiatrische Unit) is nog volop in ontwikkeling . De afdeling biedt zorg aan algemene ziekenhuispatiënten met complexe somatische en psychiatrische co morbiditeit, waar een normale afdeling in tekortschiet. Denk aan:

 • Chronisch psychotische patiënt die een operatie moet ondergaan.
 • Depressieve patiënt die een overdosis medicijnen heeft genomen waardoor opname nodig is.
 • Patiënt met verwardheidsklachten waarbij diagnostiek uitgevoerd moet worden.


Kortom, dit ben jij:

Jij bent een ervaren verpleegkundige die somatiek en psychiatrie kan integreren. Daarnaast vind je aandacht en tijd voor de patiënt belangrijk en wil je je klinische blik ontwikkelen binnen een multidisciplinair team. Verder ben je bekend met stabiliseren in crisissituatie(s). Jij weet dat protocollen en methodieken helpend en richtinggevend zijn, maar binnen ziekenhuis(psychiatrie) zelden een sluitend antwoord is op de MPU. Met jouw creatieve geest denk je in oplossingen en samen met jouw team zet jij deze uit.


Wij bieden jou:

 • Een aantrekkelijk salaris (per 1 juni ’24 max € 4.540,=, cao schaal 50, obv 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een uitdaging om een stevige afdeling ziekenhuis psychiatrie neer te zetten met jouw bijdrage.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Meerkeuzesysteem secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan en bruto-netto reiskostenvergoeding.
 • Gratis parkeren en het station Beverwijk (en busstation) is op 7 minuten loopafstand.
 • Twee keer per jaar vieren wij samen het zomer- en winterfeest!
 • Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een gewaardeerde Personeelsvereniging die tegen gereduceerde tarieven diverse activiteiten aanbiedt, zoals bijvoorbeeld theatertickets, binnen- en buitenlandse stedentrips, creatieve workshops, sportactiviteiten en het jaarlijkse kien en sinterklaasfeest.


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arthur Veldhoen, Afdelingsleider PAAZ/MPU, 0658769382. Wil je liever eerst een dagje meelopen om een indruk te krijgen van het werk en de afdeling? Neem dan contact op met Sophie Kurvers( teamleider) op 06-23566770.


Solliciteren

Ben jij degene die wij zoeken? Vul dan zo spoedig mogelijk je sollicitatie (CV en motivatiebrief) in via één druk op de solliciteer button. Wij kijken uit naar je reactie!


Blijf op de hoogte

Nieuwsgierig geworden naar het RKZ als werkgever en wil je op de hoogte blijven van wat wij doen? Leuk! Terwijl wij jouw sollicitatie verwerken, kun je op onze website alvast wat meer bekijken en lezen over ons als werkgever.

Verder kun je op de hoogte blijven van wat wij doen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

of